WordPress’te En Çok Kullanılan Güvenlik Eklentileri (2025)

CALDERACALDERA doğrulanmış üyedir.

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda WordPress güvenlik konusu forumlarda baya konuşuluyor. Açıkçası 2025’e geldiğimizde de tablo pek değişmedi; yine en çok sıkıntı çıkaran şey eklentiler oldu. Çekirdek sürüm genelde sağlam ama iş eklentilere gelince sürekli açık çıkıyor.

Mesela Reddit’te biri şöyle yazmış:

“WP güvenlik eklentileriyle nasıl başa çıkıyorsunuz? 5 gündür uğraşıyorum, hâlâ çözemedim…”
👉 Kaynak: Reddit
👉 Ders: eklentiyi kurup bütün ayarları aynı anda açmayın, adım adım gidin.

Başka bir paylaşımda da “WordPress eklentilerinde 300’den fazla güvenlik açığı bulundu” denmişti.
👉 Kaynak: Reddit
👉 Sonuç: güncellenmeyen veya az kullanılan eklentiler ciddi risk.

DeveloPress’in raporunda da aynı nokta var: sorunların çoğu eklentilerden çıkıyor, core tarafı nadiren sebep oluyor.
👉 Kaynak: DeveloPress
👉 Tavsiye: kullanmadığınız eklentiyi silin, kalanları güncel tutun.

Örneğin Post SMTP eklentisinde ciddi bir açık bulundu, düşük yetkili kullanıcıların admin mail verilerine erişebildiği yazıyordu.
👉 Kaynak: TechRadar
👉 Tavsiye: SMTP tarafını her zaman güncel tutun, ya da hostingin kendi servislerini kullanın.

Bir de popüler olan Forminator, WP Meta SEO, AI Engine gibi eklentilerde bile kritik açıklar yakalanmış.
👉 Kaynak: Certera
👉 Sonuç: “çok indiriliyor, sorun olmaz” dememek lazım.

Peki insanlar hangi güvenlik eklentilerini tercih ediyor?​

• Wordfence Security → En çok bilinenlerden. Firewall ve IP engelleme işini iyi yapıyor.
  • iThemes Security → Brute force saldırılarına karşı etkili, 2FA desteği var.
  • All in One WP Security & Firewall → Ücretsiz, yeni başlayanlar için kolay.
  • Sucuri Security → Malware taramasıyla öne çıkıyor, ücretli sürümünde WAF var.
  • MalCare Security → Tek tıkla malware temizleme özelliği yüzünden tercih ediliyor.
  • WPScan → Koruma yapmıyor ama açıkları tespit edip uyarabiliyor.

Genel tavsiyeler​

• Giriş denemelerine limit koymak (5 yanlış deneme = ban).
  • 2FA kullanmak.
  • XML-RPC kapalı olsun, ihtiyaç yoksa.
  • Güncellemeleri bekletmeyin.
  • Yedek almadan hiçbir şeye güvenmeyin.
Benim gördüğüm kadarıyla 2025’te de tablo değişmiyor: güvenlik eklentileri şart ama asıl koruma düzenli yedek + güncelleme ile sağlanıyor.

💬 Siz hangi eklentiyi kullanıyorsunuz? Faydasını ya da yaşadığınız sıkıntıyı paylaşırsanız bu konu altı herkes için faydalı bir kaynak olur.

Geri